Hogyan lehet az önnevelést összekapcsolni a rózsafüzér világosság titkaival?

 

Ha az egyszerű gondolatokat, amelyeket a rózsafüzér tizedekben imádkozunk, befogadjuk, akkor a mi életünkben is valósággá válnak. Ezt a módszert alkalmazzuk a világosság titkaira is:

1. …aki a Jordán vizében megkeresztelkedett.

A nagy Isten azt mondja: „Ő az én szeretett Fiam.” Odaállunk a társunk mellé, az Atya ránk néz, és azt mondja nekem: „Ő az én szeretett gyermekem.” A Szentírás történetét átvisszük a házasságunkba. Hol van a Jordán? Az otthonunkban.

2. …aki a kánai mennyegzőn kinyilatkoztatta isteni erejét.

Nincs több boruk. A Szűzanya lát minket, a házasságunkat, és azt mondja: „Nincs boruk.” Akkor Jézus csodát tesz.

3. …aki meghirdette Isten országát.

Krisztus meghirdeti az Isten országát, és megtérésre hív. Hol van az Isten országa? Nem csak Izraelben, nálunk is itt van az Isten országa. Odaadjuk magunkat Neki.

4. …aki a Tábor hegyén megmutatta isteni dicsőségét.

Hol éljük meg Krisztus színeváltozását? A házunkban. Azt mondja Péter: „Hadd építsünk itt sátrat!” Jézus feleli: „Barátom, még nem. El kell menni, dolgozni, tenni kell, szenvedni kell, prédikálni kell.” Végül Péter a keresztfára kerül, mint Jézus. Akkor lesz a hegyen. A tanítványok sem álltak mindig a Tábor-hegyen. De néha azt tapasztaljuk, hogy „jaj, de szép itt, bárcsak mindig így lenne.” De barátaim! Mindig nem maradhatunk ott. Majd később.

5. …aki az Eucharisztiában nekünk adta önmagát.

 Mi ketten sohasem vagyunk egymáshoz olyan közel, mint amikor fogadjuk az Oltáriszentséget. Akkor Krisztus összekapcsol bennünket az egymás iránti szeretetben.

Korábbi kérdések-válaszok

Címkék: 
Tilmann atya válaszol