Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
2018.04.21 [13:44]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Hírek
Ozsvári Csaba Emléknap - 2012. 07. 07. Nyomtatás

Az emléknapon készült hangfelvételek meghallgathatóak:

Verőcei Gábor atya írása, megjelent az 'Új ember' -ben

Ozsvári Csaba halálának évfordulóján (2009. július 9.) rá emlékezni jött össze a schönstatti családmozgalom mintegy 100 tagja. Kovács Gergely történész – az egyik előadó – mély beleérzéssel mondta: Csaba halálának helye a kápolna mellett van, a kápolna pedig a „házaspárok útjának” utolsó állomása; de az elválás helye, mely földi életének utolsó állomása volt, az örök élet boldogságának első állomása lett. Csaba halálának helyét egy kőlap jelöli, rajta a felirat: ablak a mennyországra. Az emlékhely mellett most egy hatalmas, kérgétől megfosztott fatörzset állítottak fel, melyen a családközösség elhunyt tagjainak nevei olvashatók, a húsz éves fiatalembertől a felnőttekig, közöttük Ozsvári Csaba neve is. Az itt bemutatott szabadtéri szentmisén ők is jelen voltak. Az emlékezés összekötött velük.

Tovább...
 
Előttünk járnak Nyomtatás

Tilmann atya aranymiséjén megemlékeztünk a schönstatti elhunytakról is. Vannak, akik hosszú szenvedés után jutottak a Jóisten elé, a fájdalmaik felajánlása értékes kincs közösségünk számára is, vannak, akiknek élete, törekvései, útkeresése példa, amiből mindannyian merítünk, szeretnénk ezt egyre tudatosabban megélni. Ozsvári Csaba halálának rendkívüli helyszíne és alkalma (hogy közvetlenül a szövetségi szentelésük, életfelajánlásuk után történt a kápolna mellett) szintén üzenetet hordoz, amit meg kell fejtenünk.

 

Tovább...
 
Tilmann atya aranymiséje - 2012.06.24. Nyomtatás

Endrédy István köszöntője:
Kedves Tilmann atya, kedves ünneplők!1962-ben, 50 évvel ezelőtt volt a kubai válság, amikor két világhatalom, a Szovjetunió és az Egyesült Államok feszült egymásnak. 1962-ben XXIII. János pápa megnyitotta a Katolikus Egyház 21. zsinatát, a II. vatikáni zsinatot.

Németországban egy 24 éves fiatalember végleges igent mondott Jézus hívására: a papi élethivatást választotta.

Ha Tilmann atya Tübingenben az egyetemen marad, ma egyetemi tanár, ha egyházmegyében marad, ma plébános, vagy püspök. De nem állt meg Németországban, schönstatti papként sem, hanem Ausztriában folytatta munkáját. De nem maradt a habos kakaónál és a bécsi szeletnél: Magyarországra jött, közénk.

Tovább...
 
Schönstatti anyagok digitalizálása Nyomtatás

Kedves Családok!
2012 elején elindult a Magyarországi Schönstatt Család történetét dokumentáló anyagok digitalizálása.Igyekszünk a magyarországi események kézzelfogható emlékeit elektronikusan rögzíteni. Első körben 1983-tól kezdődően digitalizáljuk az előadások hangfelvételeit,

Tovább...
 
Széchenyi pihenőkártya elfogadóhely lettünk Nyomtatás

Kedves Családok!
Örömmel tudatom, hogy még hosszasabb ügyintézés után az MKB bank által kibocsátott Széchenyi pihenőkártyát is elfogadjuk, az OTP által kibocsátottal együtt.
Mind a három alszámláról lehet nálunk fizetni.
Fontos tudnivaló, hogy a Szép kártyával kizárólag a kártyatulajdonos fizethet, és készpénzre nem váltható át.
Kérlek benneteket, vegyétek figyelembe a fentieket, amikor a Szép kártya igénylését és felhasználását tervezitek. Kérlek, adjátok tovább a hírt a csoportotokba és ismeretségi körötökbe tartozóknak.
A Szép kártyára 2011-ben feltöltött összegek 2012. december 31-én lejárnak, függetlenül a kártyán szereplő érvényességi dátumtól.

 
2013-as schönstatti falinaptár Nyomtatás
  • 2013 falinaptár

Idén is, ahogy évről évre mindig, elkészült a naptár. Az opciók a tavalyival megegyeznek. A naptár 240x297 mm, 28 oldal, műnyomó papírra készült. Ide kattintva meg lehet nézni.
A naptár vásárlásából befolyó összeget egyesületünk a központ építési hiteleinek törlesztésére fordítja. Ára, ahogy évek óta megszoktuk: 1.500 Ft, képeslapok az idén sem készültek. Aki 10 db-ot vásárol, egyet ajándékba kap.

Tovább...
 
Kentenich vetélkedő Nyomtatás

Kentenich-vetélkedőKedves Barátunk!
Ha kíváncsi vagy, hogy neked mit üzen Kentenich atya, ha nyitott vagy arra, hogy jó gondolatokat kapj, akkor játssz velünk!

A tavalyi sikeres vetélkedőhöz hasonlóan most is online zajlik majd a nemes versengés, azaz az interneten keresztül kell majd válaszolni egy kérdéssorra kétszer öt héten keresztül (azaz tíz kérdéssorral kell megküzdeni).

Tovább...
 
Kápolnánk szentelésének évfordulója - 2012 Nyomtatás

Kedves Családjaink!
Miközben Óbudavártól 50-60 km-re tombolt a szél, 230-an ünnepeltük együtt ragyogó napsütéses jó időben a Szűzanya szentélye szentelésének évfordulóját.
Délelőtt Gertrúd-Mária nővér tartott előadást, melyet kiscsoportban feldolgoztak a hallgatók. Közben ügyes fiatalok foglalkoztak a gyerekekkel. Ezután szabad program következett. Volt, aki a konyhánk gulyását, és volt, aki a saját elemózsiáját fogyasztotta el.
15 órakor szentmisét ünnepelt velünk Korzenszky Richárd atya. Többen ez alkalommal alapítottak háziszentélyt és/vagy kötöttek első ízben szeretetszövetséget. Sokan újítottuk meg háziszentélyünket és szeretetszövetségünket a Szűzanyával.
Szeretettel: Zsuzsa

Tovább...
 
További tartalom...
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Következő > Utolsó >>

Találatok 97 - 104 / 145
 
Top! Top!