Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Hírek
2018.03.19 [21:05]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Hírek
Itt vagyok, engem küldj! Nyomtatás

A vasárnapomról szeretnék íri. Mint mindig, az esti misén segédkeztem. Ez a mise az itteni Schönstatt szentély melletti sátorban van, és hivatalosan az egyetemista ifjak miséje. Nem mintha nem jönne másik 400 hívő is, de hát az egyetemisták énekelnek, meg ez az "ő miséjük"...
A mise szokásosan zajlott, megvolt a rövid prédikáció, az átváltoztatás, szentáldozás. Végül felállt Raimundo atya és a szokott módon a hirdetésekbe kezdett:"Ebben az évben az egyház egy papi évet hirdetett meg, ezért sokat imádkoztunk hivatásokért. Mint tudjátok, az elmúlt hónapokban a mi itteni (ehhez a szentélyhez kötődő) egyetemista mozgalmunkból négyen jelentkeztek az áprilisban induló (dél-Amerikai) noviciátusba. Őket már ismerjük, szeretném most előrehívni őket. ...nevek... Mindig nagy öröm mindannyiunk számára, ha megtudjuk, hogy egy újabb valaki jelentkezik. Ma az a rendkívüli hírem, hogy nem csak egy valakit hirdethetek, mint közösségünk újabb jelöltjét, hanem öt újabb hivatásunk van. Őket is szeretném most előrehívni." ...nevek...hatalmas tapsvihar, könnyek a szemekben... És ott álltak végül az oltár előtt mind a kilencen, egymásra és a tapsoló templomra pislogva...

Egy hatalmas ajándék ez az itteni közösségnek, Schönstattnak,  egy hatalmas ajándék a chilei egyháznak, és mindenek előtt hatalmas ajándék a mi növekvő közösségünknek, mert nem csak hogy kilencen vannak, de az egyetemista mozgalom legjobbjairól van szó...
Hát ezt szerettem volna megosztani veletek. Utána beszélgettem egy kicsit a szülőkkel is, és még valami mélyen szíven ütött. Ezt mondták: "Ezért imádkoztunk egész életünkben, hogy legyen egy fiunk, aki papnak megy!" Azt gondolom, hogy ez egy csodálatos dolog, és az ilyent meghallgatja mennyei Atyánk.
Az is igaz, hogy a mi közösségünk elég speciális. Nem mindenki képes életét egészen Schönstattnak szentelni, Schönstatt közepévé és mozgatójává válni, érte és a sok-sok családért és fiatalért életét áldozni. Közösségünk se vesz fel mindenkit, erős, érett személyiségekre van szükség, akik - Kentenich atya kívánsága szerint - egy szűzi életet tudnak maguk mögött. Velük építjük a mi kis közösségünket, melynek eszménye egyrészt a kemény munka Szúzanya eszközeként az Ő művéért, Schönstattért, másrészt egy testvéri közösséggé összenőni és egymást támogatni.
A dél-Amerikai 25 hivatás mellett van 45 Indiában, Afrikában is készülődnek, és Európában is vannak már heten. Schönstattban április 18.-án fog elkezdődni a noviciátus. Imádkozzunk, hogy ebben a papi évben küldjön Szűzanyánk munkásokat Schönstatt számára, Magyarország számára...
"Itt vagyok, engem küldj"

Csermák Péter

 
Előadás Ozsvári Csabáról Nyomtatás

Ozsvári Csabáról őszinte és megindító képmeditációt tartott felesége, Imri az októberi zsinaton.

Ez az előadás megrendelhető dvd formájában, mely tévén vagy számítógépen egyaránt nézhető.
A DVD támogatói ára 500 Ft, mely összeget a képzőház hiteleinek visszafizetésére fordítjuk.
Csaba nyáron hunyt el.  Az ő életéről, céljairól, gondolatairól szól az előadás, felesége tolmácsolásában.

Részlet az előadásból: "...nagyon nagy ajándék azt érzeni, hogy a másik ember mennyire szereti, mennyire értékesnek tartja. [..] Ezt javasolnám mindenkinek, hogy éreztesse a házastársával, hogy mennyire szereti..."

Tovább...
 
Előadások Kentenich atya pedagógiájáról Nyomtatás
Mesterségünk (legyen) a nevelés/önnevelés

Uzsalyné Pécsi Rita rendszeresen tart előadásokat Kentenich-pedagógia témakörében.

Azt, hogy hol, mikor és miről azt a www.pecsirita.hu honlapról tudhatjátok meg, ahol több előadás hanganyaga is megtalálható.

A Ritával készült Mária Rádióban elhangzott beszélgetések meghallgathatóak itt.
 
Tovább...
 
Schönstatti hírlevél levelezőlista Nyomtatás

Várjuk a visszajelzéseket, a lelkiségünkkel kapcsolatos, a közösségünk tagjait érintő híreket, kéréseket,  felajánlásokat akár gyakorlati ügyekben is (pl. kinőtt bicikliülés, ágy, nyaralás idejére felajánlott lakás, babaholmik stb.

      Erre a levelezőlistára jelentkezni kell, csak az kapja meg, aki nevének megadásával feliratkozik ide kattintva.

Esetleg van olyan ismerős a közösségből, aki nem tud róla?  Ne hagyjátok hírtelen :)!

Tovább...
 
Ozsvári Csaba + 2009. július 9. Nyomtatás

„Örök szeretettel szeretett az Isten,

Felemelte arcomat a földről,

Felemelte és szívéhez vonzott!”

 

Megrendülten, a Mennyei Atya ölébe hajtva fejünket adunk hírt arról, hogy Ozsvári Csabát,

a 3. szövetségi évfolyam első szentelési szentmiséje után, emelkedett lélekkel, felesége és barátai körében, az óbudavári szentély mellett, halálában is az egységkeresztre mutatva, a Teremtő magához emelte! Hálát adunk életéért és mindenért, amit őáltala kaptunk!

Kérjük Őt, hogy emelje fel arcunkat!


Imáinkban hordozzuk feleségét: Imrit és a gyermekeit: Áront, Imrit, Csabát, Ilonkát és Rozit!

Tovább...
 
Hírek Óbudavárról: Nyomtatás

frissítve: 2011.01.20.

Beszámoló a gyakorlati zsinatról.

 

2011. január 15-én 33 fő részvételével, (a mozgalom vezetői, régióvezetők, Családakadémia elnöke, házigazdák, önkéntes munkában élen járók, óbudavári munkatársak), megrendezésre került a 2011. évi gyakorlati zsinatunk.

Hogy miről volt szó? - kattints a tovább gombra

Tovább...
 
Mária Musical Nyomtatás

A bemutató előadásról CD-koncertfelvétel jelent meg, valamint kapható teljes szövegkönyv és a musical legkedvesebb dalaiból gitáros-énekes kotta. 

Megrendelhető:
Varga Erikánál 23/416-139, 20/456-60-55, erikavarga7@gmail.com
vagy www.csaladakademia.hu/olvass

További információ: itt

Ízelítő az előadásból (két videórészlet) - a címekre kell kattintani!

Szükségem van rád, Én legyek az apja!?, Mostantól együtt járjuk...
Sivár és szürke lett az életünk, Elküldlek!
Tovább...
 
Már csak néhány példány maradt a 2009-es naptárból Nyomtatás


Már csak néhány példány maradt Óbudaváron.  Köszönjük a vásárlást!

A naptár megtekinthető.  Megrendelhető vagy megvásárolható Óbudaváron az irodában.

 
További tartalom...
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 Következő > Utolsó >>

Találatok 121 - 128 / 142
 
Top! Top!