Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Hírek
2018.05.24 [07:53]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Hírek
Szövetség Kentenich atyával Nyomtatás

Kentenich atya élete olyan példa számunkra, hogy az ő követéséért való fáradozás segít Krisztus valóságos követőivé válni a legújabb korban. Tanítása egyfelől mélyen gyökerezik Krisztus tanításában, ahogy azt az evangéliumok közvetítik, másfelől hitelesen alkalmazza Krisztus üzenetét a mai kor viszonyainak megfelelően.

Annak tudatában, hogy erre úgy nekünk, mint az egész egyháznak és emberiségnek nagy szüksége van, erős és mély kapcsolatra akarunk törekedni Kentenich atyával úgy is mint egyes személyek, házaspárok, családok és úgy is mint a Magyar Schönstatt Család.

Ennek a kapcsolatnak az a célja, hogy – általánosan kifejezve – növekedjünk az igazságban és szeretetben, valamint ezek életre váltásában, - gyakorlatiasan átgondolva pedig –  bizonyos rendszerességgel tanulmányozzuk Kentenich atya életének fő mozzanatait az úgynevezett mérföldkövek mentén, tanítását pedig annak alapgondolatai mentén, melyekből néhányat felsorolunk: szövetség, küldetés, nevelés, kötődés, lélekápolás, új ember és új közösség, létrend, szervesség, eszközjámborság…

Szeretnénk Kentenich atyával ezért külön szeretetszövetséget kötni és meghívni őt, hogy legyen a nevelőnk, vezetőnk és atyánk. Szükségünk van rá, mert nem tudunk megfelelni mindannak, amit a Jóisten a modern viszonyok által tőlünk elvár; gyengének és alkalmatlannak éljük meg magunkat; szeretnénk, ha Kentenich atya tovább vezetne bennünket a Szűzanyával kötött szeretetszövetség kiteljesedésére és a Mennyei Atyánk iránti teljes, gyermeki odaadásra. Ezen az úton indultunk el Tilmann atya vezetésével, és szeretnénk hűségesen továbbmenni: közös művünket tovább építeni! Sürget ebben a gyermekeink jövőjéért viselt felelősség és gond is.

Végezetül itt együtt, ünnepélyesen is megerősítjük azt az ígéretet, melyet küldöttségünk az egész Magyar Schönstatt-család nevében tett február 7-én Schönstattban az Atya-jelkép átvételekor:

"Szívügyünkké akarjuk tenni azt, hogy Magyarországon az Atyaáramlat eredményességéért

egészen bevessük magunkat."

 

Kelt: Óbudavár, 2010. április 10-én

 
Endrédy Gabó: Idegenvezetés Óbudaváron 2110-ben Nyomtatás

 Szeretettel üdvözlök minden kedves egybegyűlt érdeklődőt  2110 nyarán itt Óbudavár Cityben, a Magyarországi Schönstatt Centerben az egykori kápolnánk alapkőletételének 105. évfordulóján. Mint tudjuk, azóta Bazilikává nőtte ki magát kis templomunk, hisz a Szűzanya segítségével létrejött 4 millió magyar háziszentély lehetővé tette ezt.

Tehát idén, azaz 2110-ben méltán ünnepelhetjük Szentélyünk 105. születésnapját!

Egy-két hasznos tudnivaló az először érkezetteknek: szállásaikat a kijelölt szállodákban foglalhatják el, imaszoba és előadóterem minden 20. emeleten megtalálható.

A kisebbeket szeretettel várják a gyerekfoglalkoztatók a Vidámpark bejáratánál, amely az egykori játszótér helyén épült. Természetesen a fitness, wellness és veledmeglesz-házaspáredző termek a tetőteraszon várják a kedves vendégeinket. Kozmetika is van, a csinosodni vágyó feleségeknek, egyből a kórház mellett a „Szeretet fájhat” tábla alatt.

Továbbá várja önöket a „Házaspárok vasútja”, ahol a légpárnás TGV-k teszik könnyedebbé és zökkenőmentessé a 15 stációs nehéz utat. Kérem, legyenek óvatosak, az univerzális gabonatáblákon télen-nyáron folyik az aratás!

Aki pedig éhes lenne, a közismert KFC gyorséttermeink non-stop fogadják önöket. A már jól ismert Kentenich Fried Chicken minőség garantált.

Mindezért az államnak is köszönetet kell mondanunk, hiszen az állandó kormánypártunk, az MSZP, azaz a Magyar Szentélyek Pártja folyamatosan támogat bennünket.

A fiú- és a lánymozgalom kastélyai a birtok két végében helyezkednek el ‒ bizonyos biztonsági okokból kifolyólag. Állítólag egyszer egy-két elszánt srác ugyan megpróbált alagutat ásni, de az ötös metró vonala megakadályozta őket a tovább jutásban, ami innen egyenesen a zánkai strandon át Schönstattig fuvarozza az arra vágyókat. Aki esetleg fél a föld alatti utazástól, az a hátam mögötti felszállópályán választhat fapados charter járatainkból. A jegyek nagyon baráti árakkal rendelkeznek, de aki azt is sokallja, hitelezhet a kegyelmi tőkéből.

 A fiúmozgalom patinás múlt századi épületét még id. Ther Tamás tervezte, melyet aztán később ükunokája, a polgármesterünk avatta emlékművé.

A lánymozgalom Gertrud-kastélya fokozottan védett: a mosoly-felismerő lézer kapuk csak az alapító nővéréhez hasonló nevetésre nyílnak meg. (32 fogas mosoly ajánlott. Ott az a hölgy nagyon jól csinálja!)

Kérem, fáradjanak tovább velem a hagyományőrző Gódány Múzeumba, a kecskéket etetni szigorúan tilos, így is túlszaporodtak már! A megfékezés érdekében lehet, hogy megint farkasokat kell nevelnünk a gyermekeinkből…

Az Óbudavári Gyermekfoglalkoztató Főiskola rektora, dr. Gódány Mózes a jövő héten adja át az új tornatermet.

A már zarándokhellyé vált, méltán híres Beller Szent Tilmann szobra megtalálható a főtéren. A legenda szerint első jelenésénél, mikor a jelenlévő szemtanú házaspárok felocsúdtak a döbbenetből, megrohamozták őt a kérdéseikkel, problémáikkal, de ő csak ennyit mondott:

„Baratom, a szívünkben fény lakik. De kapható kávé és lekvár?” Azóta természetesen felkészültünk a legközelebbi jelenésére, ezért szobránál mindig friss lekváros kenyér virít és ez okból készült a kávé-szökőkút is az alatta lévő kőbe vésett felirattal: „ Megállunk, elidőzünk és kávéforrássá válunk.” A zarándokhelyet azóta is több százezer megromlott, elfáradt, gyenge házaspár látogatja, akik csodával határos módon gyógyultan távoznak.

Egy kis felhívás a kalandvágyóknak: Újra kezdetét veszi a nagycsaládosok létszámversenye, amit eddig évszázadok óta a Guiness-rekorder Csabai családok tartanak. Reméljük most is sok holtverseny lesz, óra indul, eredményhirdetés kilenc hónap múlva!

 Most pedig tekintsék meg a már érettségi tételként is ismert örökzöld klasszikusunkat, a Mária Musical egy részletét. A Broadway-t is megjárt sikerdarab megfilmesítésének jogait az Óbudaworld’s-Odavársz Produktion nyerte Hollywooddal szemben. A film létrejöttét egyébként a Vatikán kezdeményezte. Sokat köszönhetünk az első magyar schönstatti pápának, XIX. Benedeknek, kevésbé ismert leánykori nevén, Csermák Péternek.

 Jut eszembe, lassan kezdődik a Kentenich atya-hasonmás verseny is. Egy régi kódex szerint a többszörös csúcstartó a pápa édesapja, Csermák Kálmán volt.

Köszönjük mindenkinek a sok imát, munkát, amivel mindez létrejött mindannyiunk örömére! A főbejárat fölötti jelmondat tehát méltán ironizál: „Ennyit nélküled?! Ennyit nélkülünk?!”

Örülök, hogy idén, 2110 nyarán is minket választottak, biztos vagyok benne, hogy nem fogják megbánni.

Én mára elbúcsúzom, érezzék jól magukat, kegyelmekben gazdag itt létet és jó szórakozást kívánok!

 (Elhangzott 2010. ápr. 10-én Endrédy Gábortól a jubilumi ünnep műsorán)

 
Az Atya-jelkép Magyarországon Nyomtatás

Vendégül láthattuk Magyarországon a Kentenich atya által az Ősszentély számára ajándékozott Atya-jelképet, mely az örök Atyát és Kentenich atyát képviselve járta a családok háziszentélyeit, kézről kézre adva. Február 14-én ünnepélyesen fogadtuk Óbudaváron a Magyar Schönstatt Szentélyben, és ugyanitt vettünk búcsút tőle február 28-án, mikor Arkadiusz lengyel atya a vele együtt érkező másik atyával, nővérrel és édesanyával együtt átvette, hogy a lengyelországi schönstattosoknak elvigye.

Bövebben az Oázis 58. számának 16-25 oldalán.

További fotók itt.

 
Oroszi Krisztina beöltözése Nyomtatás

Orosz Krisztina belépett a schönstatti Mária-nővérek közösségébe

 2010. március 6-án Schönstattban a Mária nővérek szerzetesi ruháját 14 jelölt öltötte fel ünnepélyes körülmények között Mexikóból, Kenyából, Erdélyből, Németországból és Magyarországról.

Tovább...
 
Kentenich-vetélkedő Nyomtatás

Kedves Schönstatt család!

Szeretettel várunk Titeket január 31-én délután a

Hűen veled - utat nyerek vetélkedő nyitó ünnepségére

a budapesti Szent Kereszt Templomba. (cím: Budapest, Táltos utca 16.)

Tovább...
 
Összesített naptár Nyomtatás

Schönstatti események, rendezvények - hogy tudjunk egymásról, hogy hordozhassuk egymást.

Tovább...
 
Itt vagyok, engem küldj! Nyomtatás

A vasárnapomról szeretnék íri. Mint mindig, az esti misén segédkeztem. Ez a mise az itteni Schönstatt szentély melletti sátorban van, és hivatalosan az egyetemista ifjak miséje. Nem mintha nem jönne másik 400 hívő is, de hát az egyetemisták énekelnek, meg ez az "ő miséjük"...
A mise szokásosan zajlott, megvolt a rövid prédikáció, az átváltoztatás, szentáldozás. Végül felállt Raimundo atya és a szokott módon a hirdetésekbe kezdett:"Ebben az évben az egyház egy papi évet hirdetett meg, ezért sokat imádkoztunk hivatásokért. Mint tudjátok, az elmúlt hónapokban a mi itteni (ehhez a szentélyhez kötődő) egyetemista mozgalmunkból négyen jelentkeztek az áprilisban induló (dél-Amerikai) noviciátusba. Őket már ismerjük, szeretném most előrehívni őket. ...nevek... Mindig nagy öröm mindannyiunk számára, ha megtudjuk, hogy egy újabb valaki jelentkezik. Ma az a rendkívüli hírem, hogy nem csak egy valakit hirdethetek, mint közösségünk újabb jelöltjét, hanem öt újabb hivatásunk van. Őket is szeretném most előrehívni." ...nevek...hatalmas tapsvihar, könnyek a szemekben... És ott álltak végül az oltár előtt mind a kilencen, egymásra és a tapsoló templomra pislogva...

Egy hatalmas ajándék ez az itteni közösségnek, Schönstattnak,  egy hatalmas ajándék a chilei egyháznak, és mindenek előtt hatalmas ajándék a mi növekvő közösségünknek, mert nem csak hogy kilencen vannak, de az egyetemista mozgalom legjobbjairól van szó...
Hát ezt szerettem volna megosztani veletek. Utána beszélgettem egy kicsit a szülőkkel is, és még valami mélyen szíven ütött. Ezt mondták: "Ezért imádkoztunk egész életünkben, hogy legyen egy fiunk, aki papnak megy!" Azt gondolom, hogy ez egy csodálatos dolog, és az ilyent meghallgatja mennyei Atyánk.
Az is igaz, hogy a mi közösségünk elég speciális. Nem mindenki képes életét egészen Schönstattnak szentelni, Schönstatt közepévé és mozgatójává válni, érte és a sok-sok családért és fiatalért életét áldozni. Közösségünk se vesz fel mindenkit, erős, érett személyiségekre van szükség, akik - Kentenich atya kívánsága szerint - egy szűzi életet tudnak maguk mögött. Velük építjük a mi kis közösségünket, melynek eszménye egyrészt a kemény munka Szúzanya eszközeként az Ő művéért, Schönstattért, másrészt egy testvéri közösséggé összenőni és egymást támogatni.
A dél-Amerikai 25 hivatás mellett van 45 Indiában, Afrikában is készülődnek, és Európában is vannak már heten. Schönstattban április 18.-án fog elkezdődni a noviciátus. Imádkozzunk, hogy ebben a papi évben küldjön Szűzanyánk munkásokat Schönstatt számára, Magyarország számára...
"Itt vagyok, engem küldj"

Csermák Péter

 
Előadás Ozsvári Csabáról Nyomtatás

Ozsvári Csabáról őszinte és megindító képmeditációt tartott felesége, Imri az októberi zsinaton.

Ez az előadás megrendelhető dvd formájában, mely tévén vagy számítógépen egyaránt nézhető.
A DVD támogatói ára 500 Ft, mely összeget a képzőház hiteleinek visszafizetésére fordítjuk.
Csaba nyáron hunyt el.  Az ő életéről, céljairól, gondolatairól szól az előadás, felesége tolmácsolásában.

Részlet az előadásból: "...nagyon nagy ajándék azt érzeni, hogy a másik ember mennyire szereti, mennyire értékesnek tartja. [..] Ezt javasolnám mindenkinek, hogy éreztesse a házastársával, hogy mennyire szereti..."

Tovább...
 
További tartalom...
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Következő > Utolsó >>

Találatok 121 - 128 / 148
 
Top! Top!