Családok a Családért Egyesület Magyar Schönstatt Család
Kezdőlap arrow Hírek
2017.06.24 [12:28]
 
 
  • German formal - Sie
  • Hungarian formal
Hírek
Nyitólap Nyomtatás

A CSALÁD A TÁRSADALOM ALAPSEJTJE, FORRÁSA ÉS
LEGMEGHATÁROZÓBB RÉSZEGYSÉGE
A HÁZASSÁG A CSALÁD LELKE

A társadalom tagjai általában családba születnek, és ott nevelkednek. Személyiségük a családban alakul ki, gazdagítják és építik, vagy rombolják a társadalmat, az őket ért hatásoktól függően.

Az 1980-as években néhány házaspár gondolkozni kezdett azon, hogyan tudnák a családi életüket jobbá tenni. Rájöttek, hogy ez munka, melyet tanulással javítani lehet. Észrevették, hogy a családi életre legnagyobb hatással az anya és apa közötti kapcsolat minősége van. Tapasztalták, hogy tanulással ez a kapcsolat is fejleszthető, erősíthető. Felismerték, hogy a tanulási folyamatban nagy segítséget jelent a közösség, ezért alkalmi beszélgetéseikből rendszert alkottak. Havonta összejöttek, hogy megosszák egymással gondolataikat és tapasztalataikat.

Kezdeményezésükhöz egyre több család csatlakozott. Egy idő után felmerült a rendszeres képzés igénye. Erre a tevékenységre megfelelő alkalmat, helyszínt az ún. családnapok teremtettek az egyesület óbudavári központjában. Itt a családok segítséget kapnak az életük alakításában, javításában, az önnevelésben, a gyereknevelésben és a közösségteremtésben.

KÉRÜNK KEDVES ÉRDEKLŐDŐ, NÉZZ KÖRÜL A HONLAPUNKON. HA FELKELTETTÜK ÉRDEKLŐDÉSEDET ÉS TOVÁBBI TÁJÉKOZTATÁST SZERETNÉL, VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Letölthető bemutatkozásunk

 
2006-os naptár Nyomtatás
2006. március
A megmaradt naptárakban levő képeslapokat az év folyamán árusítjuk. A naptárt – képeslap nélkül – akár ingyen is tovább ajándékozhatjátok, ha látjátok, hogy valakinek szüksége lenne arra, hogy egy kicsit megismerkedjen lelkiségünkkel. Ha a közeletekben nincs ilyen, a maradékot kérjük, jutassátok el Óbudavárra az április 2-i alapkőletételre. Ott még lehet vásárolni is – képeslappal együtt. A naptáreladásból befolyt adományokról és a 2007-es naptár készítéséhez várt anyagról ebben a cikkben olvashatsz bővebben.
Tovább...
 
Felhívás! Nyomtatás
Kérnénk, hogy akik fotóztak, videóztak, CD-n, DVD-n, kazettán küldjék meg a fotókat, videókat Óbudavárra, hogy az utókornak megőrizhessük a képeket!
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 Következő > Utolsó >>

Találatok 121 - 123 / 123
 
Top! Top!